Гра Балда українською

"Балда українською" - це лінгвістична настільна гра для двох гравців, у якій необхідно складати слова за допомогою літер, що додаються на квадратне ігрове поле з використанням переходів від букви до букви під прямим кутом. Під час свого ходу гравець повинен додати літеру в клітинку, що стикається по вертикалі/горизонталі із заповненою коміркою таким чином, щоб вийшла нерозривна прямокутна ламана ("змійка") з самоперетинаючихся осередків, або пропустити хід (якщо обидва гравці двічі поспіль пропускають хід, то фіксується нічия). В основному гра ділиться на 2 режими, гравець проти гравця і гравець проти бота. У режимі проти бота є три режими складності: легкий, середній і важкий. Навчіться грати з ботом, а потім приступайте до гри проти іншого гравця-людини. Особливістю цієї гри є її Українська мова, і це означає, що всі слова в ній тією ж мовою.

Як грати?

Правила гри досить прості. Гравці ходять по черзі. Кожна клітинка містить тільки одну літеру, кожна буква в складеному слові приносить гравцеві одне очко. Апострофи і дефіси опускаються (наприклад, слово "під'їзд" записуватиметься як "під'їзд"). Слово має бути іменником і всі слова в одній грі не можуть повторюватися. Гра закінчується тоді, коли заповнені всі комірки або неможливо скласти чергове слово відповідно до вищевказаних правил. Переможцем оголошується той гравець, який набере найбільше очок, окрім випадку нічиєї після дворазового пропуску ходу обома гравцями.

Отже, обирайте режим, складність і починайте. Створюйте наявні слова, додаючи по одній букві на ігрове поле щоразу. Набирайте побільше очок і перемагайте!

Тут розташована онлайн гра Балда українською, пограти в неї ви можете безкоштовно і просто зараз.
Розділ: Ігри Балда
5 1 1 1 1 1 (Оцінок гри 2)
  • Додати в Мої Ігри
Розгорнути на весь екран
Керування у грі:
Інформація про гру:
  • Гра отримала оцінку 5.0 з 5, проголосувало 2 чоловік(а).
  • Дата релізу: Лютий 2024.
  • Доступна на наступних платформах: Веб браузер (ПК, мобільні телефони та планшети).

Мої ігри