Гра Довгі Нарди

Довгі Нарди - одна з найстаріших відомих настільних ігор. Мета гри полягає в тому, щоб пересунути ваші фішки по трикутниках дошки і вивести їх за межі дошки раніше, ніж це зробить суперник. У цю гру можна грати кількома різними способами. У цій версії ваші фігури рухаються проти годинникової стрілки з верхнього правого кута, тоді як ваш противник рухається за годинниковою стрілкою з нижнього правого кута. У цій версії гри кожен раунд - це окрема гра без нарахування очок.

Як грати?

Гра починається з того, що обидва гравці кидають по одному кубику, щоб визначити, хто ходить першим. Той, у кого більший кидок, починає і використовує кістки, які він і противник кинули, щоб зробити свій перший хід. Кожен хід гравець кидає два кубики. Показані числа визначають, як далеко гравець може рухати свої фігури. Якщо на обох кубиках випадає одне й те саме число, гравець грає так, як якщо б кубиків було чотири, і всі вони показують одне й те саме число. Під час руху ви завжди повинні зрушувати верхню частину з трикутника. Рухаючи фішку, ви можете перейти до трикутника, який містить: 0 штук, ваші власні фішки або одна фішка суперника. Якщо ви перемістите фішку на протилежну фішку, ця фішка буде видалена і поміщена в середину дошки. Потім власник фішки повинен повернути її назад на дошку, починаючи з самого початку. Він не може виконувати ніяких інших ходів, поки всі його фігури не повернуться на дошку. Як тільки всі ваші фішки обійдуть дошку, ви можете починати прибирати фішки (виконувати "винесення").

Примітка: за можливості ви повинні використовувати всі свої кубики! Це означає, що ви не можете зробити хід з одним кубиком, а потім сказати "Пропустити", якщо є якийсь спосіб використовувати інші ходи, що грають на обох кубиках. Якщо ви коли-небудь думали, що гра не дозволяє вам зробити хід, який, на вашу думку, має бути дозволений, запитайте себе, яким буде ваш наступний хід. Якщо наступний хід неможливий, гра змушує вас використовувати обидва кубики.

Тут розташована онлайн гра Довгі Нарди, пограти в неї ви можете безкоштовно і просто зараз.
Розділ: Ігри Нарди
4.6535168195719 1 1 1 1 1 (Оцінок гри 3270)
  • Додати в Мої Ігри
Розгорнути на весь екран
Керування у грі:
Інформація про гру:
  • Оригінальна назва гри — Long Backgammon.
  • Вона отримала оцінку 4.7 з 5, проголосувало 3270 чоловік(а).
  • Дата релізу: Жовтень 2021.
  • Доступна на наступних платформах: Веб браузер (ПК, мобільні телефони та планшети).

Мої ігри