Гра Парчіс: Кості

Парчіс: Кості - це адаптація індійської настільної гри Парчісі, яка також лягла в основу інших подібних ігор, таких як Ludo в Англії та Parchis в Іспанії, Parcheesi в Америці. Це покрокова гра, в якій гравці прагнуть перемістити всі свої фішки на фінішну клітку швидше один одного. У грі беруть участь від 2 до 4 гравців і потрібно 2 шестигранних кубика.

Як грати?

У грі є 4 кольорові кути (червоний, зелений, жовтий, синій), і кожен кут може бути зайнятий одним гравцем (так звані ігрові будинки). У гру можуть грати від 2 до 4 гравців, і немає необхідності використовувати всі кути в грі. Якщо в грі беруть участь тільки 2 гравці, то вони повинні займати кути прямо навпроти один одного. Кожен кольоровий кут має фіксовану початкову точку, а потім пішак повинен пройти по фіксованому шляху і дістатися до свого домашнього поля. Кожен колір має 4 фішки, які можна переміщати відповідно до таких правил.

Тут розташована онлайн гра Парчіс: Кості, пограти в неї ви можете безкоштовно і просто зараз.
3 1 1 1 1 1 (Оцінок гри 13)
  • Додати в Мої Ігри
Розгорнути на весь екран
Керування у грі:
Правила:

Пішаки переміщуються відповідно до значень кинутих кубиків, які можуть бути значеннями окремих кубиків або загальним значенням суми двох кубиків.

Пішак вступає в гру тільки після того, як він переміщений зі свого гнізда (кутового положення) в початкову точку, що може бути зроблено тільки в тому випадку, якщо значення кинутого кубика дорівнює 5 для одного кубика або двох кубиків разом.

Щойно пішаки вступають у гру, вони переміщуються проти годинникової стрілки за фіксованим шляхом.

Гравці ходять по черзі за годинниковою стрілкою.

Якщо у гравця в грі немає пішака і йому не випала п'ятірка, він не може зробити хід і хід переходить до наступного гравця.

Якщо гравець може зробити хід, він повинен це зробити.

Якщо один із двох кидків не може бути використаний, гравець може вибрати будь-який хід.

Якщо пішак гравця приземляється на те саме місце, що й пішак супротивника, то пішак супротивника відправляється назад у своє гніздо (кутове положення). Це називається підрізанням пішака противника.

Є кілька безпечних місць, де гравець не може відрізати пішака противника. Ці безпечні місця позначені сірим кольором. На дошці 8 безпечних місць.

Є 4 напівбезпечних місця, що означає, що гравець не може відрізати пішака супротивника, окрім як за певних умов. Ці напівбезпечні місця є відправними точками для 4 гравців. Пішаки в цих місцях можуть бути розрізані тільки в тому випадку, якщо пішак переміщається з гнізда гравця (кутове положення) в початкову точку.

Пішак не може бути переміщений у безпечне або напівбезпечне місце, якщо він зайнятий пішаком противника.

Гравець може перемістити іншого пішака на місце, вже зайняте одним із його пішаків, тому гравець може перемістити щонайбільше двох пішаків в одне й те саме місце. Це називається блокадою.

Коли відбувається блокада, жоден пішак не може перетнути її, включно з пішаком гравця, який створив блокаду.

Якщо на напівбезпечному місці противник утворив блокаду, то підрізати пішака не можна навіть під час руху пішака зі свого гнізда (кутового положення) у вихідну точку.

Пішак може бути переміщений на домашню клітку тільки при кидку точного числа.

Коли гравець викидає дубль, він отримує ще один шанс зробити кидок після завершення своїх ходів.

Інформація про гру:
  • Оригінальна назва гри — Parchisi Dice.
  • Вона отримала оцінку 3.0 з 5, проголосувало 13 чоловік(а).
  • Дата релізу: Вересень 2022.
  • Доступна на наступних платформах: Веб браузер (ПК, мобільні телефони та планшети).

Мої ігри